Spisepinde bruges flere steder i asien men findes i forskellige udgaver afhængig af oprindelseslandet, de er nemlig tilpasset til både maden, der spises, samt måden den anrettes eller tilberedes på i hvert land!

Japanske spisepinde er i udgangspunktet kortere og spidsere i enden end dem, man finder i eksempelvis Kina eller Korea. Dette giver en stor præcision som gør det nemmere at spise udenom små ben i fisk eller lignende. I Kina bruger man derimod noget længere spisepinde som også er tykkere i enden, på den måde kan man nå mad på fade langt væk og samtidig transportere en del mad over til sig selv ad gangen. Dette betyder også, at man holder forskelligt på spisepindene. Japanske spisepinde holdes, så vinklen i enden bliver så spids som muligt, mens kinesiske pinde holdes i en mere stump vinkel for at kunne holde mere ad gangen.

De fleste japanske spisepinde er enten af træ eller plastic, mens bambus er mest almindeligt for Kina og metalpinde bruges i Korea (så der ikke går ild i dem når man spiser koreansk barbecue). I Japan har man i øvrigt en unik tradition med at give børn mindre spisepinde og udskifte dem løbende, som barnet vokser, desuden er spisepinde til mænd typisk en smule større end dem til kvinder, hvorimod alle bruger samme størrelse i andre asiatiske lande. Ligeledes findes der spisepinde, der er bundet sammen i den ene ende for at hjælpe børn med at lære teknikken bag!